Staflid worden?

Elk jaar zijn wij hard opzoek naar enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om kinderen een week te laten beleven die ze nooit zullen vergeten. Zelf net zo’n te gekke week willen beleven en die niet bang zijn om soms een act te moeten doen.  

Ben je minimaal 18 jaar en heb jij ook zin om mee te helpen in zo’n geweldige kampweek? Meld je dan aan als vrijwilliger!

staf@kinderkamp-borsele.nl

Belangrijke data

17 april 2024
Infoavond nieuwe stafleden

3 mei 2024
Voorjaarsvergadering

8 en 9 juni 2024
Voorbereidingsweekend

6 en 7 juli 2024
Opbouwen

8 juli t/m 14 juli 2024
Week 1

15 t/m 21 juli 2024
Week 2

20 en 21 juli 2024
Afbreken

7 september 2024
Najaarsvergadering

De functies

Elke kampweek heeft uiteenlopende types mensen nodig voor uiteenlopende functies. Zo zijn er mensen nodig die redelijk handig zijn (algemene dienst). Zijn er mensen nodig die goed zijn in het leiden van een grote groep (hoofdleider). En zijn er natuurlijk mensen nodig die heel de week met de kinderen in de weer gaan. Wat alle stafleden gemeen hebben is dat ze enthousiast en gemotiveerd zijn. En dat ze er vooral een hele leuke week van willen maken.

Hoofdleider (1 pers.)
De hoofdleider is, voor het kamp begint, verantwoordelijk voor het maken van een verdelingen van de kinderen en stafleden over de tentgroepen. Tijdens de kampweek houdt de hoofdleider overzicht, zit de vergaderingen voor, maakt de kampkrant en is aanspreekpunt voor de ouders en stafleden wanneer er bijzonderheden zijn.

Algemene dienst (1 pers.)
De algemene dienst zorgt voor de materialen. Is er iets kapot? Dan zorgt de AD’er ervoor dat het gerepareerd of vervangen wordt. Ook zorgt hij of zij ervoor dat de kinderen tijdens hun vrije tijd de beschikking hebben over allerlei sport en spelmateriaal.

Kinderstaf (11 pers.)
Als kinderstaf houd jij je bezig met het organiseren en begeleiden van spellen en activiteiten. Elke kinderstaf maakt met 2 of 3 anderen deel uit van een tentgroep. Samen ben je voor deze kinderen het eerste aanspreekpunt en kijkt gedurende de week extra naar hen om.

Kookstaf (3 pers.)
De naam zegt het al. Zij bereiden het eten voor en zorgen ervoor dat niemand op kamp iets te kort komt.

Financiële man/vrouw (1 pers.)
De financiële man of vrouw doet de boodschappen en verkoopt de postkaartjes die de kinderen naar huis kunnen sturen. 

Hoe gaat het in z’n werk?

Als staflid ben je, samen met de andere 16 stafleden, verantwoordelijk voor het (inhoudelijk) organiseren van de kampweek. Hoe gaat dat in z’n werk en welke verantwoordelijkheden heb je dan precies?

Het begint allemaal met een kennismaking en informatieavond voor nieuwe stafleden. Daarna volgt voor alle stafleden de voorjaarsvergadering, zo’n 2 a 3 maanden voor de kampweken. Op deze avond wordt er onderling kennis gemaakt en worden de thema’s voor de kampweken bedacht.

Een aantal weken voordat de kampweken beginnen vindt het voorbereidingsweekend plaats. Tijdens dit weekend leer je elkaar nog beter kennen en worden de thema’s verder uitgewerkt. Daarnaast worden er verschillende taken verdeeld zoals wie welke spellen zullen voorbereiden en wordt er afgesproken wanneer en waar de knutsel avonden plaatsvinden. En dan is het aftellen tot het begint!

Voor de staf duurt een kamp week van zaterdag tot en met zondag. 
Van de staf die meegaat in week 1 wordt verwacht dat zij helpen met de opbouw van het kamp. Dit gebeurt op de zaterdag voorafgaand de kampweek. De afbouw gebeurt de laatste zaterdag van de laatste kampweek. Van alle stafleden wordt verwacht dat zij bij de opbouw of de afbouw willen helpen. Zowel bij de op- als afbouw zullen we na afloop met z’n allen samen eten en is het mogelijk om te blijven slapen.

In het najaar wordt er een vergadering georganiseerd daar worden de kampweken met elkaar geëvalueerd en is er tijd om herinneringen op te halen.

Alle stafleden zijn in het bezit van een VOG en houden zich gedurende de kampweek aan de gedragscode van Kinderkamp Borsele.

Fijn om te weten

Reiskosten worden in vele gevallen vergoed. Tijdens de kampweken zijn de extra hapjes en drankjes voor eigen rekening, verder zijn er geen kosten aan verbonden.