De week

Kinderkamp Borsele organiseert elke zomervakantie unieke, actieve en gezellige kampweken in de bossen rond Wintelre. Alle leerlingen uit groep 6, 7 en 8, schoolgaand in de gemeente Borsele, kunnen zich hiervoor opgeven. Per week kunnen er maximaal 50 kinderen mee. Opgeven kan als groep maar ook als individu.

Een kampweek begint op maandagochtend. Bij aankomst krijg je te horen in welke, en met wie jij in de tent slaapt (meisjes en jongens slapen nooit in dezelfde tent). Ook leer je daar staf kennen en wie “jouw” kinderstaf, en dus, aanspreekpunt is voor die week. Zodra jij jouw slaapplek hebt ingericht is het tijd om afscheid te nemen van je ouders/begeleiders en kan de kampweek echt beginnen!

Iedere dag zijn er verschillende ren-, tik-, zoek- en denkspellen, maar we kunnen ook hutten bouwen, waterspellen spelen of genieten van de geplande vrije tijd. Alle activiteiten zijn buiten. Regent het een keer? Dan zoeken we de droogte van de schuur op om daar spelletjes te doen.

Voor je het weet is kamp weer afgelopen en is het tijd om afscheid te nemen van nieuwe vriendjes en van de staf. 

 

Het thema

Elke week staat is het teken van een thema. Wat het thema is?
Dat blijft een geheim tot je op het kampterrein aankomt!
Het thema loopt als rode draad door de kampweek heen en komt overal terug: spellen, kampterrein en andere activiteiten. Zo kwamen
we al eens terecht in de middeleeuwen, in Mexico, bij het leger en
op een festival.

 

 

Staf

Samen met 17 stafleden (vrijwilligers) kamperen de kinderen op een groot grasveld bij de boer dat direct aan het bos grenst. De 17 stafleden zijn verdeeld in 5 verschillende functies.

1 Hoofdleider. Dit staflid houdt het algemene overzicht en neemt de aansturing van de week voor zijn rekening. Natuurlijk kan een kampkrant niet ontbreken dus ook hier zorgt de hoofdleider voor.
1 Algemene dienst. Dit staflid zorgt onder andere voor al het (groot) spelmateriaal, maar ook voor kleine reparaties en onderhoud kan hier aangeklopt worden.
1 Financiële man/vrouw. Dit staflid zorg de gehele week voor voldoende proviand en monitort de uitgaven van de week.
3 Kookstafleden. Zij zorgen ervoor dat er dagelijks ontbijt, lunch en een warme avondmaaltijd klaarstaan. Ook letten zij erop dat er voldoende drinkmomenten zijn en er een tussendoortje gegeten wordt.
11 kinderstafleden. Zoals de naam al verklapt houden zij zich de gehele week bezig met de kinderen. Ieder staflid is persoonlijk aanspreekpunt voor een groepje kinderen, maar zij zorgen voor de voorbereiding en begeleiding van spellen en zorgen grotendeels voor de uitwerking van het thema.

Het kampterrein

Het tentenkamp bestaat uit ongeveer 37 tenten waarvan 24 tenten zijn bedoeld om in te slapen. Per tent kunnen er 2 tot 4 personen slapen (meisjes en jongens worden gescheiden). 

Naast slaaptenten staat er een tent waar allerlei speel en spelmateriaal in staat. Is er een wc gebouw en tent met wasbakken. En (ongeveer) in het midden van het terrein staan twee grote kringtenten waarin gegeten word en we verzamelen voor activiteiten. 

Verder is er nog een kooktent, een tent waar allerlei voorraad staat opgeslagen, een hoofdleiderskeet, een afwastent en is er een vergader tent waar de staf koffie drinkt, de dag doorspreekt en activitieiten voorbereid.

Achter alle tenten is er een groot stuk veld waar je kunt voetballen, volleyballen of andere spellen kunt doen.